



Alfa a omega nadýchaného, křupavého chleba nebo vláčných baget? Kvásek! Ten si můžete obstarat s pomocí kváskové mapy nebo koupit v pekařství. Neméně populární metodou je i jeho domácí příprava. Ta si ale žádá kvalitní základ. Hledáme 25 testerek ve věku nad 25 let, které si vyzkouší 4 prémiové mouky Kváskování od Penamu ze Slovenských mlýnů! Voňavé pečivo čeká!
Takový ten chleba, který provoní celou domácnost, při krájení křupe, uvnitř je vláčný a rozplývá se na jazyku. Navíc ze stolu hrozně rychle mizí, protože chutná s rozličnými pomazánkami i ovocnými marmeládami. Že už jste dlouho takový nejedli? Upečte si vlastní! Ale z čeho? Mouky Kváskování od Penamu vám budou kvalitním pomocníkem v procesu kváskování!
Droždí versus kvásek
Pokud s pečením teprve začínáte, pravděpodobně hledáte klady a zápory droždí a kvásku. Droždí v kostce je snadno dostupné a cenově přijatelné, pečení chleba za jeho pomoci bývá rychlejší, stačí jen nadrolenou kostku nechat kvasit v mléku nebo ve vodě, vždy však s trochou cukru. Žádná věda. To kvásku chvíli trvá, než vůbec vznikne.
Lepší výsledky se špetkou péče
Pekařský kvásek je přirozeně nakvašená, fermentovaná, žitná mouka a voda. Jedná se o směs těchto dvou ingrediencí, a to ve stejném poměru. Po dobu kvašení není přítomné nic jiného než bakterie, kvasinky a vzduch. Žitná mouka totiž obsahuje enzymy, které rozkládají škroby na jednoduché cukry, které jsou potravou pro kvasinky a bakterie mléčného kvašení. Při samotném procesu dále vzniká kyselina octová a kyselina mléčná. Díky nim chléb voní úplně jinak než ten z droždí, navíc mají obě uvedené kyseliny ochrannou funkci. Chrání chléb před plísněmi a prodlužují jeho trvanlivost. (Ta je ve výsledku delší než u kvasnic.)
Vítejte v době kváskování
Kvásek je pak možné mít po ruce za všech okolností. Přikrmuje se (občerstvuje), což znamená, že se do něj přisypává mouka a přilévá voda (v poměru asi 1:1). Přikrmování kvásku ve větším množství, tedy konkrétně při pečení chleba, je nejlepší, protože mouka má možnost důkladně prokvasit. Na chuti křupavého a voňavého pečiva je to pak znát. Takže, pustíte se do zrození svého kváskového miminka?
Přijatelná cena i líbivý obal
Penam nabízí tuto prémiovou řadu Kváskování v několika variantách. Najdete zde mouku žitnou celozrnnou, žitnou chlebovou tmavou, pšeničnou hladkou polosvětlou a pšeničnou hladkou světlou. Vyberte si podle svých potřeb a přání. K dostání jsou v řetězci hypermarketů Tesco, a to za cenu 29,90 Kč. Jaké jsou jejich přednosti? Prvotřídní kvalita a čistota bez přidaných látek, která je výsledkem spolupráce domácích pekařek a fanoušků kváskování.
Každý druh mouky je vhodný na přípravu nebo upečení jiného výrobku, proto má každá mouka svoji specifickou a výraznou barvu a číselné označení. Na obalech nechybí ani grafické znázornění využití mouk, které ušetří čas při nakupování.
Cena za jedno balení: 29,90 Kč
Více informací najdete na www.moukykvaskovani.cz
Alfa a omega nadýchaného, křupavého chleba nebo vláčných baget? Kvásek! Ten si můžete obstarat s pomocí kváskové mapy nebo koupit v pekařství. Neméně populární metodou je i jeho domácí příprava. Ta si ale žádá kvalitní základ. Hledáme 25 testerek ve věku nad 25 let, které si vyzkouší 4 prémiové mouky Kváskování od Penamu ze Slovenských mlýnů! Voňavé pečivo čeká!
Takový ten chleba, který provoní celou domácnost, při krájení křupe, uvnitř je vláčný a rozplývá se na jazyku. Navíc ze stolu hrozně rychle mizí, protože chutná s rozličnými pomazánkami i ovocnými marmeládami. Že už jste dlouho takový nejedli? Upečte si vlastní! Ale z čeho? Mouky Kváskování od Penamu vám budou kvalitním pomocníkem v procesu kváskování!
Droždí versus kvásek
Pokud s pečením teprve začínáte, pravděpodobně hledáte klady a zápory droždí a kvásku. Droždí v kostce je snadno dostupné a cenově přijatelné, pečení chleba za jeho pomoci bývá rychlejší, stačí jen nadrolenou kostku nechat kvasit v mléku nebo ve vodě, vždy však s trochou cukru. Žádná věda. To kvásku chvíli trvá, než vůbec vznikne.
Lepší výsledky se špetkou péče
Pekařský kvásek je přirozeně nakvašená, fermentovaná, žitná mouka a voda. Jedná se o směs těchto dvou ingrediencí, a to ve stejném poměru. Po dobu kvašení není přítomné nic jiného než bakterie, kvasinky a vzduch. Žitná mouka totiž obsahuje enzymy, které rozkládají škroby na jednoduché cukry, které jsou potravou pro kvasinky a bakterie mléčného kvašení. Při samotném procesu dále vzniká kyselina octová a kyselina mléčná. Díky nim chléb voní úplně jinak než ten z droždí, navíc mají obě uvedené kyseliny ochrannou funkci. Chrání chléb před plísněmi a prodlužují jeho trvanlivost. (Ta je ve výsledku delší než u kvasnic.)
Vítejte v době kváskování
Kvásek je pak možné mít po ruce za všech okolností. Přikrmuje se (občerstvuje), což znamená, že se do něj přisypává mouka a přilévá voda (v poměru asi 1:1). Přikrmování kvásku ve větším množství, tedy konkrétně při pečení chleba, je nejlepší, protože mouka má možnost důkladně prokvasit. Na chuti křupavého a voňavého pečiva je to pak znát. Takže, pustíte se do zrození svého kváskového miminka?
Přijatelná cena i líbivý obal
Penam nabízí tuto prémiovou řadu Kváskování v několika variantách. Najdete zde mouku žitnou celozrnnou, žitnou chlebovou tmavou, pšeničnou hladkou polosvětlou a pšeničnou hladkou světlou. Vyberte si podle svých potřeb a přání. K dostání jsou v řetězci hypermarketů Tesco, a to za cenu 29,90 Kč. Jaké jsou jejich přednosti? Prvotřídní kvalita a čistota bez přidaných látek, která je výsledkem spolupráce domácích pekařek a fanoušků kváskování.
Každý druh mouky je vhodný na přípravu nebo upečení jiného výrobku, proto má každá mouka svoji specifickou a výraznou barvu a číselné označení. Na obalech nechybí ani grafické znázornění využití mouk, které ušetří čas při nakupování.
Cena za jedno balení: 29,90 Kč
Více informací najdete na www.moukykvaskovani.cz
Vítejte ve světě testování
