TESTOVÁNÍ: Žitno-pšeničný TOUST od Penamu


96 % (35 hodnocení)
Hodnotit
TESTOVÁNÍ: Žitno-pšeničný TOUST od Penamu TryIn testování
TESTOVÁNÍ: TESTOVÁNÍ: Žitno-pšeničný TOUST od Penamu

Rituální chléb se používal jako oběť bohům již ve starověkém Řecku. Za podobu, kterou má teď, však pravděpodobně vděčíme Egypťanům, kteří ho prostřednictvím kvasinek nechali nakynout a dodali mu plnější tvary. Již v této době pšenici a ječmen milovala celá města. Byl tu však jeden problém. Když někdo tuhle dobrotu zapomněl v místě, kam na ni dosáhl pouštní žár, chleba ztvrdnul tak, že se nedal jíst. Potíž se však vždy dá proměnit ve výhodu.

Rychlovky pro všechny vytížené

Egypťany napadlo, že prodlouží dobu spotřeby jeho opékáním na horkých kamenech. Nápad se brzy ujal a tahle praxe získala na popularitě i v římské Říši. Slovo „toast“ (počeštěně toust) ve skutečnosti pochází z latinského „tostum“, což znamená „spálit“.

I když k prvnímu elektrickému toustovači vynalezenému v roce 1893 Skotem Alanem MacMastersem je to ještě kus cesty, původní poslání toastu zůstalo a zůstává zachováno. Současné oblíbenosti nahrává velmi snadná manipulace. Stačí nakrájené plátky chleba vložit do toustovače a za několik minut můžete snídat. A jak je to s aktuální nabídkou?

Správný výběr mouky rozhoduje

Bílý chléb byl kdysi považován za jídlo bohatého člověka, zatímco ten hnědý naopak patřil chudým. Dnes se s rostoucím zájmem o zdravou výživu zvyšuje poptávka spíš po pečivu žitném celozrnném, neboť žitná mouka má vysoký podíl vlákniny, proto je pro zažívání vhodnější. Blahodárně působí na činnost střev a zabraňuje zácpě, proto ji upřednostňují nejen lidé zabývající se zdravějším životním stylem. V souvislosti s tím lze předpokládat, že již teď je další inovativní toust z Pekárny Zelená louka trefou do černého. V čem se od ostatních liší?

Snídaně, večeře i svačina. Jak multifunkční!

Je unikátní vysokým podílem žitné celozrnné mouky a technologií výroby. Byl vyroben podle Cechovní normy a doporučuje jej i pan Ing. Ivan Mach, CSc., zakladatel Aliance výživových poradců ČR.  Stejně jako ostatní tousty nepotřebuje, a to díky ultra čisté výrobě, zbytečnou chemii, neboť obsahuje především kvalitní vitální kvas, slunečnicová semínka a bílkoviny. Již sám o sobě chutná skvěle, ale když se obklopí dalšími lahodnými potravinami, není pochyb o tom, že začíná doba toustová. Jak a čím i vy můžete slušně a kvalitně nakrmit svoji rodinu? Zkuste třeba pizza toasty!

Občerstvení s italským nádechem

Na 8 porcí si připravte 100 g rajčatového protlaku, 8 mini mozzarell, 3 lžičky kukuřice, 8 plátků šunky nejvyšší jakosti, 2 lžičky sušeného oregana, 8 černých oliv, 8 plátků Penam žitno-pšeničného toustu, hrst lístků bazalky a sůl na dochucení.

Plech vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C. Na plech vyskládejte plátky chleba, potřete je tenkou vrstvou rajčatového protlaku, osolte a posypte oreganem. Každý plátek ozdobte šunkou, natrhanou mini mozzarellou, několika zrníčky kukuřice, nakrájeným cherry rajčátkem a černou olivou. Dejte na 5–10 minut zapéct do trouby. Poté nechte chvilku vychladnout a dozdobte čerstvou bazalkou.

Cena: 32,90 Kč

Více informací najdete na www.penam.cz

Co je testovací klíč, rozstřel testerek a testovací výzva? Odpovědi najdete ZDE

Podmínka účasti na testování:

Testerka musí být registrovaná na serveru Bety.cz a ve svém profilu mít vyplněné tyto údaje: fotografie, jméno a příjmení, adresa, telefonní číslo a e-mail. Tyto údaje může mít ve stavu neveřejné. Jsou však nutné pro rychlejší komunikaci s vybranými testerkami.

Fotografie

Videa

Rituální chléb se používal jako oběť bohům již ve starověkém Řecku. Za podobu, kterou má teď, však pravděpodobně vděčíme Egypťanům, kteří ho prostřednictvím kvasinek nechali nakynout a dodali mu plnější tvary. Již v této době pšenici a ječmen milovala celá města. Byl tu však jeden problém. Když někdo tuhle dobrotu zapomněl v místě, kam na ni dosáhl pouštní žár, chleba ztvrdnul tak, že se nedal jíst. Potíž se však vždy dá proměnit ve výhodu.

Rychlovky pro všechny vytížené

Egypťany napadlo, že prodlouží dobu spotřeby jeho opékáním na horkých kamenech. Nápad se brzy ujal a tahle praxe získala na popularitě i v římské Říši. Slovo „toast“ (počeštěně toust) ve skutečnosti pochází z latinského „tostum“, což znamená „spálit“.

I když k prvnímu elektrickému toustovači vynalezenému v roce 1893 Skotem Alanem MacMastersem je to ještě kus cesty, původní poslání toastu zůstalo a zůstává zachováno. Současné oblíbenosti nahrává velmi snadná manipulace. Stačí nakrájené plátky chleba vložit do toustovače a za několik minut můžete snídat. A jak je to s aktuální nabídkou?

Správný výběr mouky rozhoduje

Bílý chléb byl kdysi považován za jídlo bohatého člověka, zatímco ten hnědý naopak patřil chudým. Dnes se s rostoucím zájmem o zdravou výživu zvyšuje poptávka spíš po pečivu žitném celozrnném, neboť žitná mouka má vysoký podíl vlákniny, proto je pro zažívání vhodnější. Blahodárně působí na činnost střev a zabraňuje zácpě, proto ji upřednostňují nejen lidé zabývající se zdravějším životním stylem. V souvislosti s tím lze předpokládat, že již teď je další inovativní toust z Pekárny Zelená louka trefou do černého. V čem se od ostatních liší?

Snídaně, večeře i svačina. Jak multifunkční!

Je unikátní vysokým podílem žitné celozrnné mouky a technologií výroby. Byl vyroben podle Cechovní normy a doporučuje jej i pan Ing. Ivan Mach, CSc., zakladatel Aliance výživových poradců ČR.  Stejně jako ostatní tousty nepotřebuje, a to díky ultra čisté výrobě, zbytečnou chemii, neboť obsahuje především kvalitní vitální kvas, slunečnicová semínka a bílkoviny. Již sám o sobě chutná skvěle, ale když se obklopí dalšími lahodnými potravinami, není pochyb o tom, že začíná doba toustová. Jak a čím i vy můžete slušně a kvalitně nakrmit svoji rodinu? Zkuste třeba pizza toasty!

Občerstvení s italským nádechem

Na 8 porcí si připravte 100 g rajčatového protlaku, 8 mini mozzarell, 3 lžičky kukuřice, 8 plátků šunky nejvyšší jakosti, 2 lžičky sušeného oregana, 8 černých oliv, 8 plátků Penam žitno-pšeničného toustu, hrst lístků bazalky a sůl na dochucení.

Plech vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C. Na plech vyskládejte plátky chleba, potřete je tenkou vrstvou rajčatového protlaku, osolte a posypte oreganem. Každý plátek ozdobte šunkou, natrhanou mini mozzarellou, několika zrníčky kukuřice, nakrájeným cherry rajčátkem a černou olivou. Dejte na 5–10 minut zapéct do trouby. Poté nechte chvilku vychladnout a dozdobte čerstvou bazalkou.

Cena: 32,90 Kč

Více informací najdete na www.penam.cz

Co je testovací klíč, rozstřel testerek a testovací výzva? Odpovědi najdete ZDE

Podmínka účasti na testování:

Testerka musí být registrovaná na serveru Bety.cz a ve svém profilu mít vyplněné tyto údaje: fotografie, jméno a příjmení, adresa, telefonní číslo a e-mail. Tyto údaje může mít ve stavu neveřejné. Jsou však nutné pro rychlejší komunikaci s vybranými testerkami.

Fotografie

Videa

Celkové hodnocení: 96%
Loading...
Načítám...
t